tisdag 26 maj 2009

Jobbar på förskola denna veckan, underbart med lite extra pengar nu till sommaren. Det är mentalt mycket mer uttröttande än att jobba med tänder, one might say.

lördag 23 maj 2009

Stockholm, regn och j***a tjuvhel***en

Är i stockholm och hälsar på en av Js bästa kompisar, jättemysigt! Har världens finaste lilla lägenhet, ligger centralt som attans och man går ner på en kvart till stan. Tyvärr har vi inte kunnat utnyttja detta eftersom det har regnat konstant sedan vi kom hit i torsdagskväll. Så himla tråkigt. Vi försökte gå in på Junibacken som tydligen skall vara helt fantastiskt för barn plus att det är inomhus, detta var vi inte ensamma om. Vi fick inte ens ställa oss i den milslånga kön eftersom de hade stängt insläppet för det var så mycket folk att man inte kunde röra sig därinne. Inte bara vi som ville vara smarta! Vi åkte till naturhistoriska riksmuseet istället, jag älskar museum! Detta delar jag dock inte med resten av min familj, men alla tyckte det var skönt att komma in under tak i alla fall! Sedan när vi kom ut därifrån vid fyra tiden började det spricka upp och vi stod i valet och kvalet om vi skulle åka hem och sova middag med E eller om vi skulle passa på att trötta ut honom rejält med en runda på Gröna lund! Vi valde det sistnämda och hade det hur trevligt som helst tills vi upptäckte att någon j***a idiot tagit vår systemkamera. Den låg under jackan under barnvagnen i en stor kameraväska, känns nästan helt omöjligt att missa det. J och Richard var och skulle åka en attraktion så jag var ensam och hade full fokus på E. Då passar de på de j***arna...... Usch är så himla arg och ber till gud att det går på hemförsäkringen annars så är femtusen rakt i avloppet. Så nu vet ni varför det inte kommer in några bilder från stockholm, tur att jag sparat ner de flesta bilderna på datorn hemma.
Nu skall vi ta ett glas rosé på balkongen och käka hemmagjord pasta med chvre och kyckling. Hoppas jag lugnar ner mig lite...

tisdag 19 maj 2009

Dagens tanke

Vad är det som gör en lycklig? Är det pengar? Är det att göra massa saker och se en massa saker? Är det familjen? Är det att äga saker? Är det att vara smal? Ärligt talat så vet jag inte om det är en sak eller flera. Jag tror det är en kombination. Men ett exempel som jag vill berätta om är nu när jag gått ner i vikt. Många säger att man blir inte lyckligare av att man går ner i vikt, att det bara sitter i huvudet. Skitsnack säger jag då, det måste vara en smal person som sagt det. Det handlar om att respektera sig själv, att vara nöjd och stolt över sig själv. Jag säger inte att det inte finns folk som är kraftigt överviktiga som känner stolthet över sig själva. Men jag kunde inte respektera mig själv, känna att det jag sade vägde lika tungt och var lika viktigt som vad någon annan sade. Efter att ha gått ner snart 30 kilo känner jag att nu kommer Jessica fram, nu är jag inte längre jessica hon den tjocka Detta har gjort mig mer glad, bråkar mindre med familjen, mindre stingslig och mer lycklig! Nu lägger jag energi på andra saker än att gå runt och tänka på hur tjock jag är.

söndag 17 maj 2009

Göteborgsvarvet 2009

Lördagen spenderades hejjande på alla otroligt duktiga människor som orkar ta sig runt 21km runt göteborg. En av de duktiga var min egen pappa som gör sitt 5 (tror jag det var) varv. Helt grymt imponerad av två tjejer som hade några extra kilo på kroppen som ställt upp!


Det var hur som helst en folkfest på gatorna och jag och bror och E och L tog plats i slottsskogen för att hejja på pappa. Tro det eller ej men vi såg honom till och med två gånger! Kan låta konstigt för er som inte upplevt detta men det är MYCKET folk som springer så hittar man någon man känner är det högsta vinsten!


E hittade en helikopter på himlen
Pappa laddar med kolhydrater
Jag och E laddar med, ja ni ser ju själva..inget man hade kunnat springa 21km på i alla fall
Spanar på pingvinger
Här smakade vi de godaste jordgubbarna som vi ätit på länge, ekologiska och smakade underbart!
Barnens zoo med gudfar och L
Såhär glad blir man när man får rida!
Trött och stolt pappa på väg mot målet! Beige keps och orange t-shirt.


tisdag 12 maj 2009

Skrattets helande kraft...eller?

Idag har jag skrattat så jag nästan ramlade ur soffan, hoppas ni tittar på Christine som går på kanal 5 efter Desperate housewifes. Det är det roligaste jag vet, som en liten vitamininjektion av glädje.
Bilder från cbs.com




Idag är en vanlig dag, vanlig men ovanligt bra. Vackert väder och glada människor runt omkring mig. Det enda molnet på himlen är en trötthet som kryper på mig. Åt väldigt dåligt i helgen, både pizza och kalas med tårta, kakor och dyligt, kan vara därför..

måndag 11 maj 2009

Kom sommar, kom sol, kom kärlek

Jag längtar efter färskpotatis och gräddfil, efter solvarma jordgubbar och lättvispad grädde. Kalla dopp under varma dagar och ljumna kvällar med fina vänner. Solkyssta killnackar och bara ben. Mest av allt längtar jag efter att få vara ledig med mina älskade. Jag ser otroligt mycket fram emot denna sommaren och det var länge sedan jag kände så.

söndag 10 maj 2009

Gud nu börjar jag bli trött på mig själv, och jag antar att ni som läser detta också börjar bli trötta på mig när jag är färdig med detta inlägget. Varför är man aldrig nöjd? Är det bara jag så får ni mer än gärna slå mig hårt i huvudet så jag slutar med dessa dumheterna. Annars får ni gärna dela med er och så kanske vi kan finna en lösning tillsammans? Det jag tänker på är denna förbenade digitalkameran. Jag känner i varje del av min kropp så måste jag ha den, det gör ont i bröstet på riktigt alltså när någon annan tar kort på ögonblicket som jag hade velat uppleva om igen genom min nya kamera. Att jag sitter inne med värsting systemkameran verkar inte bekomma mig. Jag tror verkligen att mitt liv kommer bli komplett och jag kommer känna mig lycklig om och när jag får kameran. Som om något sådant kan förändra allting! Undrar om mina föräldrar tappat mig i golvet som bebis.. Okej nu lovar jag att sluta älta, detta, för en stund.. Sov gott

Me like..

Kan inte riktigt sluta tjata men tänk att man kan bli så lycklig av att få nya soffor! Nu känns det verkligen som när man var liten och kunde kura ihop sig i soffan och mysa.
Först hade J svarta skinnsoffor...me no like....
Sedan köpte vi den med schäslong den var snygg men inte bekväm... me no like....
Men nu, nu har jag hittat hem!


Bjuder på ett ganska så dåligt kort men kanske får lite känsla om hur det ser ut...

lördag 9 maj 2009

Efter blåst kommer......sol hoppas jag??

Har varit en rätt hyfsad dag idag trots betongkepsen, den lättade efter lite frisk luft. Men känner att tålamodet inte varit det bästa, man märker det snabbt med en treåring som testar gränser helt löjligt mycket. Imorgon skall vi på kalas för min fina syster som fyllde 20 igår, galet galet galet vad fort tiden går! Plus att vi skall svänga förbi några goa vänner som fått en liten Algot och säga hej. Mys med bäbis!

Betongkeps......HJÄLM!

Huvudvärken kom som ett brev på posten efter en ganska blöt after work. Som vanligt eftersom jag inte har någon liten kamera blev det inga kort. Håller på med operation övertalning att vi faktiskt behöver inte liten kamera också utöver vår systemkamera. Det är ju faktiskt kort SOM blir tagna som är bäst, och detta är lite svårt när man har ett stort åbäke att dra med sig. Det fungerar när man är två att ha med den men inte att jag drar runt på den själv...
Aanyway, så var det riktigt trevligt att få träffa klassisarna och skvallra lite tandteknikerlabb snack.
Har dessutom fixat nya soffor nu och blev super nöjd, kort kommer under kvällen!

torsdag 7 maj 2009

Att borsta före eller efter?

Dagen idag....
Gick upp, trött som en gnu. Är gnur (gnuar, gnus??) tröttare än andra djur?
Kastade i mig lite mat, hmm undrar om jag borstade tänderna eller om jag glömde det. Skall man borsta innan man äter eller efter? För borstar man innan så smakar ju frukosten skit och borstar man efter så har man massa matrester i munnen. Därför glömmer jag ofta att borsta tänderna på morgonen, kompenserar det med att inte prata med någon under dagen och borsta så fort jag kommer hem. Ångest för att jag inte borstar så ofta som jag borde....
Många tankar!

onsdag 6 maj 2009

Laxpytt och soffa

Jag har världens sämsta fantasi och lagar urdålig mat, jag följer inte recept och jag tycker det är tråkigt. Men idag så var det rikigt kul, jag hittade lite roliga saker i kylskåpet och slängde ihop en underbar laxpytt. Mmmmumma var det! Jag blev lite stolt över mig själv, men tror ni E åt?? Nej knappast troligt som siv och viv skulle sagt.


Har dessutom fått vår soffa såld, det bästa med blocket är att man möter rätt sköna människor med totalt olika uppfattningar och olika synsätt på saker och ting. Men soffan blev jag av med iaf!

lördag 2 maj 2009

Save the planet

Jag blev så glad när jag var inne på Zara och kikade på små kläder till lillkillen. De hade fina, ekologiska t-shirts i underbar kvalitet som kostade knappt ingenting! Ett hett tips om ni skall köpa till egna små busungar eller ge bort en fantastisk medveten present.





fredag 1 maj 2009

Cortegen 100 år

Vi var som traditionen bjuder inne på cortegen i Göteborg och tittade. Jag tycker att det är mysigt och trevligt och roligt med mycket folk på stan och är det fint väder så åker vi faktiskt alltid in. Sista bilen på bilderna var helt full med vatten och de som körde hade dykarutrustning.