lördag 1 december 2012

Betjänt

Är det bara jag som känner mig som en betjänt?

Jag försöker städa men blir avbruten varannan minut av att någon ropar "mammaaaaa jag vill måla". Ok då plockar vi fram målarsaker. Sätter mig brevid och börjar måla men sedan så går jag iväg för att fortsätta städa. Exakt 30 sek senare hör jag "mammaaaaa sätt på tvspelet" ok tänker jag och sätter på tvspelet för att då kommer jag säkert få lite lugn och ro för att få färdigstädat. Eller i alla fall bäddat sängen.

Exakt 30sek senare än det så är det barn nummer ett som målat i hela 60 sek själv och nu tröttnat och leker med bilar. Vilket betyder att jag måste plocka bort målarsakerna för att kunna fortsätta städa. 

Nu har barn nummer två spelat färdigt efter ca 45sek och ropar "mammaaaaaa kan jag få kolla på film?" Visst jag sätter på en film. 
Nu har barn nummer ett tröttnat på att leka med bilarna som han dragit fram i heeeeela huset. Jag skojar inte, de ligger över hela huset i varje rum....efter 1min....och sätter sig för att titta på filmen han med.

För att då kunna fortsätta städa måste jag först plocka undan alla bilarna. Och lagom till att jag är färdig med detta så hör jag:"mammaaaaa jag vill göra detta pysslet som är i denna tidningen" Varpå jag svarar att vi har inget utav det hemma så vi kan pyssla det pysslet. -Men kan vi inte åka och köpa det då? 


Här tappar jag det..... går in på toa och låser dörren och räknar till 1000.
Gammal bild, samma känsla


Så här är det varje dag, 365 dagar om året......någon som känner igen sig?


2 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Heh, o ja, fast Filippa kan inte prata så mycket kör hon sin egen variant. Maken likaså..

Kram Mia

Eddie och Barnen På Bristol Academy sa...

Ja, jag känner igen det...Jag saknar det inte nu när mina är lite större! :) Anna