tisdag 19 maj 2009

Dagens tanke

Vad är det som gör en lycklig? Är det pengar? Är det att göra massa saker och se en massa saker? Är det familjen? Är det att äga saker? Är det att vara smal? Ärligt talat så vet jag inte om det är en sak eller flera. Jag tror det är en kombination. Men ett exempel som jag vill berätta om är nu när jag gått ner i vikt. Många säger att man blir inte lyckligare av att man går ner i vikt, att det bara sitter i huvudet. Skitsnack säger jag då, det måste vara en smal person som sagt det. Det handlar om att respektera sig själv, att vara nöjd och stolt över sig själv. Jag säger inte att det inte finns folk som är kraftigt överviktiga som känner stolthet över sig själva. Men jag kunde inte respektera mig själv, känna att det jag sade vägde lika tungt och var lika viktigt som vad någon annan sade. Efter att ha gått ner snart 30 kilo känner jag att nu kommer Jessica fram, nu är jag inte längre jessica hon den tjocka Detta har gjort mig mer glad, bråkar mindre med familjen, mindre stingslig och mer lycklig! Nu lägger jag energi på andra saker än att gå runt och tänka på hur tjock jag är.

8 kommentarer:

Fröken L sa...

du är fin. och duktig. puss o kram på dig.

emlan sa...

du är så snygg.. och grym:) riktig kämpe.. du är bra som du är! ha en skön helg vad ni än nu ska hitta på:) hälsa johne..
förresten. blir ingen matte fest för oss.. har köpt biljetter till GP speedwayen.. blir det istället. ska ni gå?? kram kram

förresten har jag tackat för den mysiga torsdagen?? det var JÄTTE mysigt att ses. MÅSTE ses snart igen.

Carina sa...

Jag är glad om du mår bra gumman! Du har alltid varit sjukt söt hur mycket eller lite du än har vägt i alla fall!
Kraam

Anonym sa...

För mig har du aldrig varit "hon den tjocka" men jag är jätte glad att du nått dit du ville och att du mår bra! Hoppas allt är bra även med övriga familjen. /Emma (V-landa)

Jessica sa...

söta ni alla är :)

Carina sa...

Japp, du läste rätt! :D Golvlister iaf! Hoppas ni har det mysigt och att vi ses snart! Kraam

emlan sa...

jäddra skit. men va bra att ni stack i väg till sthlm:) gutt. vi får ta å ses snart... kram

Anonym sa...

Jag är otroligt stolt över dig och jag håller fullständigt med dig...det måste vart någon smal som sa det;)
Saknar dig!
kram kram Elinår