lördag 9 april 2011

Fotokurs idag!

Idag har jag varit på grundkurs i digital systemkamera. Äntligen! Har haft en systemkamera och verkligen bara tagit kort med hjälp av autofunktionen. Det var så himla roligt och det bästa var nästan att fina Lena också gick samma kurs. Jag saknar, saknar, saknar att träffa henna varje dag!


Vi fick lära oss om skärpedjup, brännvidd, bländare och slutartid. Det var mycket att komma ihåg men förhoppningsvis så fastnar det.

Hur som helst så var det det roligaste jag har gjort på länge!Såhär skall man alltså INTE hålla kameran utan handen under objektivet, allt för att hålla stadigt.

Finaste Lena

Det var lite jobbigt att sitta vid skärmen som var som en spegel, man kunde ju inte sluta titta på den... Helt galet, som om man tycker det är så roligt att sitta och glo på sig själv hela dagen... Som en magnet.

Försökte hitta skärpan på ögonen, men lyckades bara pricka ena. Det som inte syns, men jädrar vad skarpa ögonfransarna på det ögat blev!

Lena i samspråk med vår lärare, Lena ser skeptisk ut 
Vi gjorde en övning där man skulle följa objektet och försöka få personen skarp och bakgrunden suddig. Tycker jag lyckades ganska bra. Ser ut som Lena har 4 händer eller mer nästan!

Längtar tills i morgon när den fortsätter!

2 kommentarer:

Carina sa...

Wow, vad tufft! Då får du ta en massa coola kort på mig sen! Mohahahaha! ;)
Vad roligt att du tycker om kursen så mycket! Kram på dig!

jenny sa...

oh det skulle jag också vilja gå, eller ja först skulle jag ju vilja ha en systemkamera but still hihi
det är så mycket som man vill lära sig men när ska man ha tiden egentligen??

jo jag twittrar lite då och då under dagen, ibland massor ibland inget. finns ett twitterflöde i bloggmenyn. har du twitter??