onsdag 26 januari 2011

En förälskelse

Jag var nog lite annorlunda när jag var yngre.

Jag älskade att läsa, läsa läsa läsa läsa...Jag läste allt jag kom över, törstade efter ord, efter upplysning. Jag ville lära mig saker, lära mig om andra människor. Läsa om livsöden, läsa intruktionsböcker, läsa skönlitteratur. 

Jag hade en kärlekshistoria med mitt bibliotekskort, jag var den som lånat näst mest på hela min högstadieskola. Det säger i och för sig inte så mycket om mig utan kanske mer om högstadielever i allmänhet. 


En av böckerna som gjorde stort intryck på mig hette: -Jag saknar dig, jag saknar dig. Skriven av Peter Pohl och baseras på en verklig historia. Nu så kommer den ut som film på göteborgs filmfestival. Gissa vem som skall gå och titta på den??? 


Min storebror tyckte jag var skummare än vanliga småsyskon eftersom jag läste på mitt rum och så fort reklamjingeln kom på tvn sprang jag ut för att titta på reklamen för att senare återgå till boken...Ja man kan inte ha alla rätt hela tiden ;)5 kommentarer:

sara - mamma till wilda sa...

Jag har valt att inte nämna vart jag jobbar, men kan säga så mycket som att jag jobbar med kläder.

Jag vet faktiskt inte när jag ska börja jobba igen. Time will tell =)

Carina sa...

Den känner jag igen, är inte den skitgammal?

Magdalena sa...

Det finns biljetter kvar så jag köper till oss bägge. 70 kr kostar det och sedan måste man ju ha ett medlemskort för 30 kr (el om du kan låna av någon).

Magdalena sa...

Ja det kan man göra på plats. :)

Maria sa...

Åh, den känner jag igen. Undrar om inte jag har den i min bokylla. Jag har nog sparat den för den var så bra. Hoppas man kan få tag i filmen på annat sätt för jag har nog inte tid att gå.
Det lustiga är att jag gillar att läsa tonårsböcker nu också. Det känns så gött att läsa om den där pirriga kärleken. Lästa Linas kvällsdagbok för inte så länge sen. Den är så bra.

Jag följer lyckopogrammet på svt. Den gick förra veckan också. Jag älskar Hanna Hellquist. Hon är radiopratare i Morgonpasset.